Skip to the content

Wat is energiemonitoring?

 

Met energiemonitoring krijgt u inzage in uw energieverbruik, zorgt u voor optimaal energiemanagement en door de juiste energie efficiënte aanpassingen bespaart u onnodige kosten!

Beperking van energieverbruik en optimalisatie van de energiehuishouding van een gebouw met energiemanagementsoftware (EMS) van ECview

Energiemonitoring is het geautomatiseerd verzamelen van data van de hoofdmeters voor elektriciteit, aardgas en stadsverwarming en, indien aanwezig, de productiemeter(s) van een PV systeem ofwel zonnepaneleninstallatie en zonne-collectoren.

Energiemonitoring is een geautomatiseerd proces waarmee het mogelijk is om energiegebruik te beheersen, zelf opgewekte energie te registeren en slimme energieopslag mogelijk te maken.

Energiemonitoring heeft tot doel om doorlopend het energieverbruik te reduceren.
Dankzij verbruiksanalyses kunnen doeltreffende maatregelen getroffen worden die voldoen aan energiebesparende maatregelen.
Het optimaliseren van het energieverbruik en de energiehuishouding van gebouwen is een doorlopend traject.

Lees hier meer over de ECview energiemanagementsoftware (EMS)

Inzicht in uw energieverbruik en specialistisch advies van onze ECview energie-experts bieden u de kans energie te besparen enerzijds en bij te dragen aan verduurzaming van uw organisatie, anderzijds.

Bent u eigenaar, gebouwbeheerder of als manager Facilitaire dienst verantwoordelijk voor energie-gerelateerde zaken van een organisatie met een groot energieverbruik?
Laat u dan informeren: Meten is weten met het ECview energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) voor grootverbruikers