Skip to the content

Energiemonitoringsysteem volgens informatieplicht RVO van ECview

Verbruikt uw bedrijf of instelling (Wet milieubeheer inrichting) per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent)?
Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.
Dit is de energiebesparingsplicht, welke geldt voor onder andere onderwijsinstellingen, gezondheidszorg, overheid, semi-overheid én ondernemend Nederland.

Sinds 1 juli 2019 bent u ook verplicht om een rapportage in te dienen. U heeft zich te houden aan de wettelijke informatieplicht, hetgeen betekent dat u uiterlijk 1 juli 2019 per Wet milieubeheer inrichting had moeten rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft uitgevoerd binnen uw organisatie.

Bekijk deze informatieve video over de informatieplicht Energiebesparing van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland - RVO:

Heeft u uw energiebesparende maatregelen nog niet gerapporteerd?

Allereerst kunt u dit stappenplan van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland doorlopen om te controleren of u een informatieplicht heeft.
Als dat zo is, dan is er werk aan de winkel!

ECview biedt een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk energiemonitoringsysteem, welke volledig voldoet aan de door de RVO gestelde eisen.
Het rapporteren van uw uitgevoerde energiebesparende maatregelen in het eLoket wordt met onze ECview energiemonitoringsoftware een fluitje van een cent.
Nog niet voldaan aan de informatieplicht energiebesparing? 

U kunt de informatie van de RVO hier downloaden

Met het energiemonitoringsysteem van ECview krijgt en houdt u grip op uw energieverbruik en CO2 uitstoot

Binnen alle sectoren is verduurzaming een steeds belangrijker onderwerp, ook in de energiebranche. Verduurzaming van uw energieverbruik is meer dan het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen.
Door actief energiemonitoring toe te passen binnen uw organisatie middels een innovatief energieregistratie- en bewakingssysteem, zorgt ECview voor een vertaling van uw energieverbruik, dat u geld gaat opleveren. Duurzame energie is bewijsbaar winstgevend. Actief monitoren van energieverbruik kan leiden tot een besparing van maar liefst 5 tot 30% op uw jaarlijkse energiekosten!

Heeft uw organisatie nog niet voldaan aan de informatieplicht energiebesparing conform de voorschriften van RVO? Voorkom een boete en laat ECview uw organisatie ontzorgen met een eenvoudig te bedienen energiemonitoringsysteem. Onze energiemonitoringssoftware neemt u deze tijdrovende klus graag uit handen.
ECview heeft jarenlange ervaring in energieadvisering, volgt de ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie op de voet en onderhoudt een goede relatie met haar opdrachtgevers.

Maakt u vandaag nog een afspraak voor een kennismakingsgesprek.